top of page
Reinold

4 Manieren van experimenteren met producten

Bijgewerkt op: 4 nov. 2018


Er zijn vier verschillende manieren van experimenteren die gebruikt kunnen worden bij het ontdekken of een product aan gaat slaan. (product: lees dan product of dienst)


1) Een gedachte experiment. Dit is de meest goedkope en flexibele manier van experimenteren. Er kan direct mee gestart worden en vergt de minste maar zal alleen werken in een omgeving waarmee de toehoorders grotendeels ook weten wat er bedoelt wordt. Het gedachte experiment wordt veelal in het begin toegepast. Het gedachte experiment wordt meestal binnen de eigen organisatie toegepast. Dit omdat het inleven in het experiment enige tijd kost


2) Een virtueel experiment. Dit is een prototype/model in bijvoorbeeld Powerpoint, Flash etc. Het product / dienst wordt getoond, maar is nog niet ontwikkeld. Powerpoint is bijvoorbeeld doorklikbaar. Je kan hierin bijvoorbeeld schermen laten zien als het een software product is.


3) Een functioneel experiment met een Minimal Viable Product (MVP). Alleen de essentiële kenmerken van het product worden gebouwd en deze worden ter review aan klanten gegeven. Let altijd op dat dit geen verkoopgesprek wordt, dat is niet de doelstelling van het experiment.


4) Een kosten experiment. Nu wordt de klant gevraagd of ze ook daadwerkelijk willen betalen, voorinschrijven etc. Wacht hier niet te lang mee: het zou jammer zijn om een product te maken wat niet gekocht wordt.





62 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page